WATERFRONT VIEWS

When the client’s wish list makes for the perfect implementation of storm water management, beautiful things can happen. This home owner wanted a more up close and personal view of the lake. There was a large slope starting at the house right down to the water’s edge. Therefore any run-off water had the chance to enter the lake before being slowed down and filtered. We took this opportunity to design a large permeable surface for the homeowner to stage for seating/dining on one side and a fire pit on the other. The selection of natural stone materials makes the landscape look as though it as always been there. The patio and fire pit nestle into the existing slope just perfectly allowing the run-off water to travel beneath and become filtered before heading to the lake. A win-win for the lake and the client.